KundeserviceReturinfo

NÅ: Sjekk ut rabattstigen vår☀️🪜 Se mer info her!

Bruksområder tarp fra Sydvang

En tarp er en lett presenning med barduner som gir deg tak over hodet og ly for regn og vind. Den er spesielt populær på hengekøyeturer, for å gi ekstra ly når du lager mat og som et ekstra fortelt. Her har vi laget en oversikt som beskriver flere av bruksområdene til en tarp.

Sette tarp opp som et telt

Den enkleste måten å sette opp en tarp på er å bruke den som et oppslått telt. Da finner man to trær. Så fester du barduner, eller bare et vanlig tau, i hvert tre som man strekker til festene på midten av tarpen.

Når tarpen er festet i begge trærne og strammet til, fester du barduner i hvert hjørne som festes i bakken med plugger eller nederst på busker og trær i nærheten. 

Om det blåser er det hensiktsmessig å vinkle duken ned mot vinden for effektiv beskyttelse. Velg høyden for tarpen og vinkle den litt ned mot vinden, slik at regnet ikke blåser inn der du skal sitte/ligge.

Tarp over hengekøye:

Tarp over hengekøyen perfekt. Du slipper å tenke på om soveposen blir våt i løpet av natta. Det pisker på tarpen, vinden stryker deg over håret og du har 360 graders utsikt inn i naturen og du holder deg tørr.

Bruk tarp for å skygge for solen, og som le for vind og regn:

En tarp kan lage skygge for solen på varme dager og er perfekt for le for vinden når det blåser, samt et fint tak på regnfulle dager. Perfekt hvis du vil lage mat utendørs i all slags vær, og maten smaker jo best ute.

Bruke tarp sammen med telt (som et fortelt):

Spenner du en tarp opp utenfor teltet kan du få en fantastisk stor uteplass som er beskyttet for vær og vind. Du vil få et område foran teltet hvor man er i skygge for solen på dagtid, og du kan unngå mye fuktighet på kvelden. 

Husk å sjekke hvilken vei det blåser før du fester tarpen. Da unngår du at det regner rett inn under tarpen.

Bruk tarp som en fjellduk:

Pakk tarpen rundt deg når du sitter stille og det regner – så blir du ikke våt.

Tarp som footprint til telt

Om du har glemt å ta med deg footprint til teltet eller ikke har dette, så kan du fint bruke tarp som bunnduk. En bunnduk er nyttig for slitasje, skitt og fuktighet. Bunnduk som gulv til teltet øker slitestyrken og vanntettheten betraktelig. Vi anbefaler å bruke bunnduk på snø, skarpt, ujevnt og fuktig underlag. Ved å bruke bunnduk minimerer du kondensen i teltet, og beskytter utstyret fra fukt. Om du skal på tur i et fuktig klima, eller vet at det blir store temperaturforskjeller mellom dag og natt, anbefaler vi å bruke footprint eller en Sydvang tarp.

Skal du kjøpe tarp? Se denne videoen først!

Tarp er supernyttig på tur og har nesten flere bruksområder enn poteten! En god tarp beskytter deg mot regn, snø, vind og sol☀️🌧☔️
Vi viser deg noen av våre favorittmåter å henge opp tarp på.
Tarpene i videoen er fra Sydvang og kommer i 9, 11 og 15 kvm.

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!

Personvernerklæring
Kjøpsvilkår
Cookies