KundeserviceReturinfo

NÅ: -30% på alt* av turutstyr☀️⛺️ Se mer info her!

Rottefella Xplore Off-Track

Se alle Xplore produkter

Hva er det egentlig?

Bindingene kan ved første øyekast minne om mer moderne tech- topptur bindinger, med et festepunkt på hver side av foten, såkalt Springpin™ teknologi.

Med dette systemet sitter det en liten pinne på hver side av støvelen og bindingene har to hull som disse skal festes inn i. Bindingen består av en bred klo, med hull i sidene som piggene fra skoen går inn i.

Alfa har og vært med i utviklingen av den nye sålen til xplore systemet - Åsnes har utviklet ski som er perfekte i kommbinasjon.

Vi har og laget en egen side med alle produkter som hører til og passer i xplore serien.

Det er ikke noe langsgående spor i sålen på støvlene (som vi kjenner fra NNN/BC) og man kan med enkle grep justere hvor mye motstand man ønsker i bindingen.

Akkurat som på en NNN binding i dag, sitter det en gummi- kloss foran foten, som gir deg motstand når du løfter helen og foten skyves fremover. Denne kan tas bort eller man kan sette inn en som er stivere enn standard for mer motstand. (Mer motstand betyr mer kraft ned i skiene. Man kan tenke at det vil oppleves enklere å kjøre nedover, men tyngre å gå oppover med stivere flex. For mindre motstand og turer oppover, vil den flate platen være å foretrekke.)

Hvorfor kommer det?

Ski og støvler har endret seg enormt med tiden og er i en stadig utvikling. Bindinger for fjellski har stått stille etter hvert som bindinger har blitt mer og mer spesialiserte på bortover (langrenn), nedover (alpint) eller topptur. Nå var det på tide at noen tenkte nytt i forhold til disse bindingene også.
Vi har fått bindinger med gåfunksjon, som er stivere, mer stabile, lettere og sikrere enn noen gang. Langrennsbindinger er i dag vesentlig mer spisset mot spor og racing enn for 40 år siden og de klassiske 75mm fjellskibindingene med tre tagger har av mange blitt byttet ut med NNN BC bindinger med den diagonale pinnen under.
Rottefella har tatt jobben med å se nøye på hva som legger begrensinger ved bruk av dagens utstyr. De har utviklet en binding som følger moderne skiløping og som vil kunne følge utviklingen videre uten å sette begrensinger

...en viktig detalj før vi fortsetter:

Det kommer også nye støvler. Rottefella har utviklet en ny såle, i samarbeid med Alfa, som er kompatibel med de nye bindingene. Med en annen innfesting mellom støvlene og binding enn hva vi har hatt tidligere, får man et bredere kontaktpunkt, som ligger tettere på tåballene, dette gir økt kontroll og gjør kanting betydelig enklere.

Hvem passer det for?

Med Rottefella Xplore System har Rottefella utviklet et system som legger til rette for gode, fremtidige utviklingsmuligheter av bindinger og såler. Den brede basen gjør at man kan utvikle mer torsjonsstive og kjøresterke støvler enn tidligere og man kan enklere velge selv hvor mye motstand man skal få i bindingen.

Når du skal klatre opp brattere terreng, gjør den oppfellbare hælløfteren det enda mer komfortabelt. Bindingssystemet vil dessuten være bedre egnet for turskøyter enn mange bindinger i dag.

Dette er en binding som kan sammenlignes med dagens BC, BC- magnum og dagens 75mm, men som vil kunne tilby betydelig mindre motstand i motbakkene og en vesentlig bedre kjørestyrke nedover.

Kan jeg bruke gamle ski og støvler?

Bindingene kan du montere på de aller fleste ski i dag, med unntak av de aller smaleste og bredeste. Bindingene leveres ikke med noen form for skistopper, så det bør eventuelt vurderes fangrem om man ferdes i bratt terreng med fare for å miste skien.
Støvlene trenger å være kompatible med det nye systemet og gamle støvler vil ikke kunne tilpasses.

Hvilke ski og støvler passer det med?

Foreløpig har ALFA utviklet tre støvler som er kompatible med Xplore systemet.
Free A/P/S GTX støvelen er en støvel som er utviklet spesielt med tanke på disse bindingene og er en robust støvel i kjent alfa kvalitet. Støvelen har BOA stramming, som lar deg presist og sikkert justere og tilpasse støvlene så de sitter godt.

Med dette systemet har man dessuten muligheten til å løsne opp nedre del av støvlene for bedre fleks og bevegelighet. Når det er tid for nedkjøringen, kan man stramme til og få en stivere støvel med høyere fleks.
Åsnes kommer med skiene Falketind 62 Xplore og Rabb 68, som er spesielt utviklet i design, fasong og egenskaper for Rottefella Xplore Off-Track. Men Rottefella Xplore passer også godt til en stor bredde av fjellski og bruksområder.

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!