KundeserviceReturinfo

NÅ: -30% på alt* av turutstyr☀️⛺️ Se mer info her!

Hva er et stormkjøkken?

Her har vi laget en side som forklarer og forteller litt om stormkjøkken. Vi har også en guide som hjelper deg med hvordan velge riktig turkjøkken og kokeapparat. Der forklarer vi litt mer om de forskjellige typene drivstoff blant annet.

Om du lurer på hvordan du tenner et bål, enten det er for matlaging, koking av vann eller kun for kosen og hyggens del, så kan du lese tips og råd for båltenning her.

Stormkjøkkenet og dens egenskaper

For mange er et tradisjonelt stormkjøkken et brennerapparat som fyres med etylalkohol, som oftest i form av rødsprit, i en åpen kopp. Siden 2017 har Norsk brannvernforening frarådet bruk med denne løsningen, mye pågrunn av brannfare ved etterfylling av væske.

Det kjære barnet turkjøkken har mange navn, og ofte det går litt på kryss og tvers med dialekter osv. Mange forbinder i dag et stormkjøkken med alt av kjøkkenløsninger som er laget for å ha med seg på tur. Felles for dem alle er nok bare at de er fysisk mindre og betydelig lettere en en tradisjonell kokeplate og på en eller annen måte laget for å kunne transporteres relativt enkelt med deg på tur.

Skal du ha stormkjøkken eller et av alternativene?

Alternativt til stormkjøkken finnes det andre løsninger for matlaging på tur. Vi har en egen guide som forklarer litt om de forskjellige typene av turbrennere. Her får du noen tips og råd for riktig bruk av de forskjellige alternativene og hjelp til å finne en løsning som passer deg og ditt bruk.

 

Mest populære stormkjøkken

Se flere

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!