KundeserviceReturinfo

Hipp hurra! Rabattstigen er i gang🪜☀️ Se mer info her!

Sove ute for første gang

Den første natten i naturen, får man bare en gang - så vi ønsker å hjelpe deg så den skal bli så fin som mulig.

Det er enklere enn mange tror å overnatte ute, det trenger ikke koste noe og jeg lover deg at du våkner opp med en god følelse morgenen etterpå, om du følger noen enkle tips fra oss.

Hvordan holde varmen

For en fin opplevelse av å sove ute for første gang, er det viktig at man våkner uthvilt og restituert om morgenen. For å sove godt, er det viktig at man sover varmt og ikke fryser i løpet av natten. Sørg derfor å ha en god og varm sovepose og et liggeunderlag som isolerer godt og som er godt å ligge på. Spesielt underlag er det mange som forsømmer og tenker at bare de har en varm sovepose, så holder de varmen.

For vinterbruk anbefaler vi liggeunderlag med en R-verdi på 4,5 eller høyere.
Det er ingenting i veien for å legge et ekstra pledd både over og under soveposen for ekstra isolasjon også. Skal man sove i hengekøye finnes det dessuten egne trekk man kan isolere hengekøyen ekstra med.

Hvordan velge leirplass og soveplass?

Ikke gå så langt, ikke sett deg for høye mål. Kanskje er det en veranda du kan sove på, et lite skogholt til å henge opp hengekøya eller en fin slette å slå opp teltet på i nærheten av der du bor.

Norge er fult av gode teltplasser og er man litt utenfor sesong så får man de dessuten stort sett for seg selv. Mange lag og foreninger har satt opp gapahuker og enkle hytter som er perfekte for de som ønsker å få seg sin første natt ute.

Om du ønsker å prøve deg på hengekøye, så har vi egen artikkel med litt mer info om det.

Åpen himmel, telt, gapahuk eller tarp?

Om været er klart og meldingen spiller på lag - så er Norge perfekt for å sove under åpen himmel. Det er få dyr i naturen som plager deg, det er mange steder med lite lysforurensning - så det er gode sjanser for å se både stjerner og nordlys i store deler av landet. Store deler av Norge er velsignet med litt sen morgensol i en god porsjon av året og det meste ligger til rette for en god natt søvn.

Tarp gir et godt skjul mot både innsyn og vær som kommer i form av vind eller nedbør. Ønsker du enda mer privatliv og beskyttelse mot været, så er kanskje telt det beste alternativet. Et telt er og det varmeste alternativet - da mange soveposer ikke er laget med vindtette materialer og noe av varmen du produserer vil holdes inne av teltveggene, selv om dette er minimalt.

Pakkeliste

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!