KundeserviceReturinfo

NÅ: -30% på alt* av turutstyr☀️⛺️ Se mer info her!

Hva er forskjellen på ullundertøy og superundertøy?

Er det egentlig noen forskjell? Tradisjonelt sett, så har man betegnet undertøy laget i syntetiske eller andre materialer enn ull, som superundertøy. Da har det ofte vært plagg som er laget for langrenn eller andre former for høyaktivitet og trening. Dette har og ofte vært alternativet for de som ikke har kunnet bruke ull av forskjellige årsaker.

Moderne ull er både kløfri, mer stretchy og kan produseres tynnere enn tidligere. Vi har og sett en enorm utvikling av syntetiske materialer, som egner seg godt under kalde og våte forhold - der ull tidligere alltid ble ansett som det beste alternativet.
Eller hva med kombinasjonen, som har blitt stadig mer populær de siste årene?

Hva er superundertøy?

Superundertøy er ofte fellesbetegnelsen på undertøy laget av syntetiske materialer eller andre materialer som ikke er ull.

Superundertøy blir ofte brukt til aktiviteter med høy aktivitet, der fukttransport er i hovedfokus og der det ofte er behov for forskjellige materialer, mye elastisitet og bevegelsesfrihet. Superundertøy er mye brukt til for eksempel løping, langrenn, sykling og turer i mildere temperaturer. Ved stillesitting vil mye syntetisk materiale isolere lite, og ull er ofte å foretrekke.

Foto: Matias Myklebust

Hva er ullundertøy?

Ullundertøy er et plagg som er laget med materialet ull. Ull er fine isolerende hårfibre fra pelsen på ulike dyr. Det som ofte skiller ull fra pels eller hår er at ull ofte er krøllete og er elastisk. Ull kan komme fra dur som sau, alpakka, angorakanin, kamel, geit eller lama.
Ullundertøy har lange tradisjoner i Norge og vi nordmenn liker å kle både de yngste og de eldste i ull om det er kaldt.

Vi har og en egen artikkel med mer informasjon om ull, om du ønsker å lese den.

Kombinasjonen av ull og syntet

Kombinasjonene  av ull og syntet, kan ofte være et veldig godt alternativ. Denne jakken; Norrøna warmwool3 Hood har fordelingen 63% ull, 24% Polyamid og 13% Polyester. Da kan man få det beste av to verdener: ullens naturlige termiske egenskaper og holdbarheten, og den lave vekten og fukttransporterende evnen til syntetiske stoffer

Ull mot huden, som innerste lag

Ull egner seg godt som et lag om du kler deg etter lag på lag prinsippet og er effektivt både til å varme, ventilere og for å transportere fuktighet ut fra kroppen. Moderne ull er dessuten myk, kløfri og komfortabel mot huden. Kjøper du ull på fjellsport, kan du være helt sikker på at vi stiller som krav at all ull som brukes både i vår egen produksjon og i de merkene vi kjøper inn, skal være fra produksjon der mulesing ikke brukes.

Du finner en oversikt over vårt ullundertøy og superundertøy her.

Bli medlem!

Få velkomstrabatt, nyheter, tips og råd, bursdagsgave, ordreoversikt, eksklusive tilbud og mer!