NÅ: -30% på hele* butikken🎅🏻 Se koden her! 

Personvernerklæring

Behandling av personopplysninger på Fjellsport.no

Fjellsport.no tar personvern på alvor og vi vil behandle dine personopplysninger etter de lover og regler som gjelder for behandling av personopplysninger og dine rettigheter.

I denne personvernerklæringen gjør vi rede for hvordan personopplysninger samles inn og behandles på når du som bruker og kunde handler i butikken vår.

Ansvarlig for behandling av personopplysningene

Fjellsport AS
PB 253
3201 Sandefjord
Orgnr.: 989710338
Telefon: 33 46 50 00

For kontakt med personvernansvarlig, vennligst send mail til [email protected].

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger som samles inn og behandles på Fjellsport.no er kontaktopplysninger som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på Fjellsport.no, som for eksempel kjøp du foretar, kontakt du har med oss via e-post/telefon og eventuelt retur (reklamasjon, bytte ol.)

Vi behandler dine personopplysninger hovedsakelig for å sende deg produkter du har bestilt. I tillegg behandler vi personopplysninger når du kontakter oss for råd, oppfølgning og spørsmål. Vi vil da behandle de opplysninger du gir oss, men vi lagrer kun de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg videre. Dette betyr at all informasjon som ikke er relevant for det formål som skal oppfylles ikke vil bli lagret eller behandlet på noen måte

Når du foretar en bestilling, etablerer du en kundeprofil hos oss. Vi behandler da de opplysninger du oppgir, som kontaktopplysninger og kjøpshistorikk som er nødvendige for å kunne behandle din ordre og levere varene til deg.

Ved reklamasjon på varer, reparasjon eller omlevering, vil dine kontaktopplysninger bli behandlet for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre reparasjon eller omlevering.

Ovennevnte personopplysninger behandles på grunnlag av GDPR artikkel 6 (1) b), dvs. for at vi skal kunne oppfylle en avtale med den registrerte (med deg som kunde).

Vi behandler også opplysninger i tilknytning til deg for å oppfylle våre rettslige forpliktelser, etter GDPR artikkel 6 (1) c) som vi plikter å oppfylle etter regnskaps- og kjøpslovgivningen.

For at vi skal kunne videreutvikle Fjellsport.no og tilby bedre løsninger og tjenester for deg som kunden, må det innhentes statistikk om trafikk, kjøp og atferd. Dette er også nødvendig for å kunne iverksette tiltak for å unngå svindel. Det vil så langt som mulig benyttes anonymiserte data for dette formålet. Av sikkerhetshensyn registreres og oppbevares også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen. De her nevnte opplysningene vil behandles etter GDPR artikkel 6 (1) f), dvs. at vi har en berettiget interesse av å behandle opplysningene.

Kortnummer oppbevares ikke av Fjellsport.no og alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Disse vil da være behandlingsansvarlig, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger.

Hvis du ønsker å inngå avtale om forbrukerfinansiering, må du samtykke til at en kredittinstitusjon utfører en kredittsjekk basert på fødselsnummeret ditt. Når du inngår en finansieringsavtale, vil denne informasjonen kun lagres hos kredittinstitusjonen frem til lånet er avsluttet. Fødselsnummeret er påkrevet for rapportering til ligningsmyndighetene. Etter at lånet er avsluttet blir kredittopplysningene anonymisert og kun brukt for statistikk.

Utlevering av personopplysninger

Fjellsport.no selger, bytter eller videreformidler ikke personopplysninger til tredjepart uten ditt samtykke eller er nødvendig for at vi skal behandle din ordre og sende varene til deg (berettiget interesse).

De som mottar personopplysninger av oss for å betjene dine bestillinger, er Posten/Bring eller Porterbuddy og Klarna eller Vipps. Det er kun mottakerens navn, adresse (eventuelt utleveringssted om dette avviker fra adressen), e-postadresse og telefonnummer som utleveres i denne forbindelse. Porterbuddy og Posten/Bring opptrer selvstendig som behandlingsansvarlig og behandler dine personopplysninger på en riktig måte i forhold til personvernregelverket. Som nevnt over, er Klarna som kredittinstitusjon pålagt å be om ditt personnummer for å tilby deg forbrukerfinansiering. Det er fullt mulig å handle på Fjellsport.no uten å oppgi personnummer. Du må da betale med bank- eller kredittkort. Opplysningene slettes når det ikke er formål for å beholde de ytterligere.

Oversikt over servicepartnere som behandler personopplysninger for å behandle ordre fra deg som kunde

Oppbevaring og sletting av personopplysninger

Personopplysninger som vi har mottatt av deg eller på andre måter, vil kun oppbevares så lenge vi har behov for å oppbevare opplysningene. Opplysningene blir deretter sikkert slettet.

Oppbevaring av personopplysninger knyttet til ordrehistorikk oppbevares for å oppfylle pliktene vi har til å lagre regnskapsdokumentasjon (normalt 5 år).

Så lenge du har et løpende kundeforhold hos oss, vil vi oppbevare dine kontaktopplysninger. Ønsker du ikke å være kunde hos Fjellsport lenger, kan du be oss slette din konto og dine opplysninger via et skjema som du finner under Mine Sider (krever at du logger inn).

Dine rettigheter ved behandling av personopplysninger

På Fjellsport.no håndteres personopplysninger på en kryptert og sikker måte. Vi respekterer ditt personvern, men vi har behov for å behandle dine personopplysninger for å betjene deg med bl.a. sende deg de produkter du bestiller.

Rettighetene du har knyttet til behandlingen av personopplysninger på Fjellsport.no, er bl.a. følgende:

  • Rett til informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler om deg og innsyn i dine personopplysninger. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene.
  • Rett til å kreve retting eller sletting av dine personopplysninger. Vi kan ikke slette dine personopplysninger om vi er forpliktet til å oppbevare opplysningene etter lovgivning eller andre forpliktelser, som våre plikter til å oppbevare regnskapsmateriell.

Mener du at dine personopplysninger ikke behandles som beskrevet her eller som pålagt i lover og regler, kan du til enhver tid klage til Datatilsynet.

Mer informasjon om dine rettigheter, finner du hos Datatilsynet.

Sikring av personopplysninger

Fjellsport.no har strenge rutiner og tiltak for å sikre dine personopplysninger. Opplysninger vil kun utleveres/overføres til andre på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Fjellsport.no bruker HTTPS kommunikasjon (HTTP over TLS / HTTP over SSL / HTTP Secure) for kryptert og sikker overføringen av data mellom deg og oss.

E-post markedsføring

Nyhetsbrev

Vi tilbyr nyhetsbrev på e-post slik at du kan motta ulike typer informasjon og tilbud. Det er frivillig å motta nyhetsbrev, og du vil kun motta dette om du har gitt klart samtykke. Det er enkelt å melde seg av nyhetsbrevet, enten ved å kontakte oss eller ved å klikke på link for avmelding nederst i alle nyhetsbrevet.

Vi ønsker at våre nyhetsbrev skal oppleves som relevante og verdifulle for deg. Vi kan bruke den informasjonen vi til enhver tid har om deg til å tilpasse nyhetsbrevene slik at tilbudene og innholdet blir mest mulig interessant og relevant. Dette kan for eksempel være navn og interesseområder, dersom du har oppgitt dette, ordredata eller webhistorikk.

Vi tror at nyhetsbrev med tilpasset innhold er vinn-vinn, fordi vi f.eks. kan belønne engasjerte følgere med eksklusive tilbud. Vi sporer annonser og innhold slik at vi kan se hva som har engasjert deg, og tilpasser videre nyhetsbrevene og tilbudene etter dine interesser.

Øvrig kontakt på e-post

Vi sender også en såkalt "glemt-handlekurv"-epost som en påminnelse til deg, men kun dersom du har gitt oss samtykke til dette gjennom ditt nyhetsbrev-abonnement eller et annet spesifikt valg.

Vi tolker deg som forbruker dit hen at den aktive interessen du har vist for varen/-e, ved å legge disse i handlekurven, gjør at du vil være interessert i en påminnelse på at du har varer i handlekurven så lenge du har samtykket til å motta relevant informasjon fra oss.

Du kan melde deg av denne tjenesten når det måtte passe.

Vi kan også kontakte deg med markedsføringshenvendelser på SMS dersom du har samtykket til dette.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Fjellsport.no ønsker alltid å gi kundene den beste opplevelsen før, under og etter en handel. Derfor brukes det informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller telefon for å optimere brukeropplevelsen på Fjellsport.no

Cookies brukes for å tilpasse innholdet på nettsiden basert på hva du har sett på hos oss, samt å legge til rette for funksjonalitet som besøkshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Vi kan også bruke denne informasjonen for å tilpasse annonser fra Fjellsport.no vist på andre websider.

Fjellsport.no benytter cookies for å kunne utføre oppgavene nevnt over. Det er mulig å se på produkter uten cookies. Dersom du ikke ønsker å bruke cookies på Fjellsport.no, kan du endre innstillingene i din nettleser og skru av bruk av cookies. Enkelte av våre tjenester vil ikke fungere optimalt hvis du har deaktivert cookies i nettleseren. Vi ønsker også å lagre en permanent cookie som brukes for å gjenkjenne deg når du returnerer til Fjellsport.no.

Fjellsport.no bruker sikre og anerkjente leverandører til trafikk- og handelsanalyse og hvilke cookies de trenger, vil endres over tid. Våre autoriserte leverandører garanterer mot uautorisert tilgang, videreformidling og bruk av slik informasjon.

Se listen over alle cookies som benyttes av Fjellsport.no

Webanalyse

Vi samler inn og oppbevarer loggdata hos eksterne leverandører (som Google Analytics) om eksempelvis hvilke innlegg, sider, produktkategorier og produkter som søkes og kikkes på. Dette for å kunne lære hva brukerne våre er opptatt av, for å forbedre innhold, produktutvalg og tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter, eller sende deg relaterte og relevante tilbud (kun dersom du eksplisitt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging. Det behandles ikke personopplysninger ved bruk av Google Analytics, og din IP-adresse vil anonymiseres.

Vi gjør oppmerksom på at teknologiplattformer som for eksempel Google kan velge å lagre og prosessere data i sine datasentere utenfor Europa. Samtlige av de store teknologiselskapene har strenge rutiner for personvern. Vi velger å nevne det da det er et generelt fokus på lagring av data i USA, som ikke må forholde seg til GDPR.

Hvordan reserve seg mot og deaktivere cookies

De fleste nettlesere har en innebygd funksjon som gjør at du kan blokkere sporing fra cookies og tredjepartsleverandører. Dette vil begrense antall cookies som sendes via et tredjepart script. Denne funksjonen vil derimot ikke kunne fjerne alle cookies, da noen leverandører bruker førsteparts-cookies.

Du kan fjerne deg fra interessebasert markedsføring via følgende nettsteder: NAI consumer opt-out page og DAA opt-out page. Dette vil ikke fjerne anonnser, men det blokkerer muligheten for at vi kan vise annonser til personer som har besøkt Fjellsport.no. Merk at disse tjenestene i seg selv krever cookies for å huske at du har benyttet deg av denne reservasjonen.

Ønsker du å ellers vite mer om hvordan du helt eller delvis fjerner cookies – les mer på Minecookies.org.

Noen fine verktøy fra våre databehandlere for å reservere deg mot cookies

Versjonslogg for endringer

Hvis vi gjør endringer i hvordan vi behandler personopplysninger, vil endringene legges inn på denne siden, og vi vil også varsle deg på epost, SMS, på våre nettsider eller i sosiale medier ved vesentlige endringer.

Versjon

Dato

Oppsumering av endringrer

1.0

16 mai, 2018

Publisering av ny personvernerklæring i tråd med GDPR

1.1

30 mai, 2018

Oppdatering servicepartnere og konkretisering av behandlingen

1.2

31 mai, 2018

Endring av retningslinjer under "Kontakt på e-post / nyhetsbrev"

1.3

27 juni, 2018

Lagt til link for cookies under "Cookies som benyttes på Fjellsport.no

1.4

13 august, 2019

Endret leverandør av chat, e-post og nyhetsbrev tjenester

1.5

16 desember, 2019

Avsluttet samarbeid og fjernet innhold om tredjepart

1.6

8 januar, 2020

Endret informasjon under "Øvrig kontakt på e-post" og ny praksis rundt Abandoned cart emails

1.7

26 august, 2021

Avsluttet samarbeid med tredjepart for kommunikasjon. Lagt til ny tredjepart for chat kommunikasjon.

1.8

28 februar, 2022

Fjernet Postnord, oppdatert info om datalagring i US, generelle justeringer i teksten, skrivefeil.

1.9

23 mars, 2022

Oppdatert med link til Vipps personvernerklæring.